♦اختلال مادرزادی فولیکول های مو
همانطور که گفته شد، فولیکول های مو مسئول تشکیل تارهای مو هستند. در اختلالات مادرزادی فولیکول های مو، ممکن است این فولیکول ها تشکیل نشوند یا عملکرد آنها مختل شود. بنابراین موها در انتها تشکیل نمیشوند و یا در صورت وجود، ماندگاری و جنس مناسبی ندارند. این اختلالات بسیار نادر هستند و معمولاً در سنین پایین و پس از بیوپسی جمجمه و آسیب شناسی یا آزمایشات ژنتیکی تشخیص داده می شوند.
♦ریزش موی فیزیولوژیکی نوزاد
ریزش مو موضوعی است که برای والدین به ویژه برای فرزند اول آنها بسیار نگران کننده است. نگران نباشید! ریختن مو پس از زایمان و در 6 ماه اول طبیعی و فیزیولوژیکی است. با گذشت زمان، این ریزش مو بدون نیاز به درمان، خودبهخود برطرف میشود و اثری از خود باقی نمیگذارد.
♦رژیم غذایی نامناسب
یک علت ریزش مو در پسران میتواند رژیم نادرست غذایی باشد. همانطور که می دانید تغذیه نقش مهمی در سلامت مو دارد. مو شامل پروتئین است. بنابراین، اگر میزان پروتئین دریافتی شما ناکافی باشد، روند تشکیل تارهای مو مختل می شود.
آهن نیز یکی از عناصر ضروری برای سلامت مو است. کمبود آهن علاوه بر تاثیر بر گلبول های قرمز و ایجاد کم خونی می تواند منجر به ریزش مو نیز شود. روی یکی دیگر از عناصر ضروری در سلامت مو است.
کمبود هر یک از موارد فوق می تواند علت ریختن موها در سنین پایین باشد. بنابراین بررسی رژیم غذایی، رفع کمبودها و مراجعه به متخصص تغذیه می تواند این مشکل را حل کند.
نکته: ریزش مو به دلیل سوء تغذیه معمولا دائمی نیست و پس از اصلاح رژیم غذایی بهتر می شود.
♦مراقبت نادرست از مو
شانه کردن موهای ضخیم و کشش تارهای مو می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند که به آن ریختن موی الاستیک می گویند. سعی کنید موهایتان را به آرامی شانه کنید، ببافید یا هر حالت دیگری را به موهایتان بزنید.
در فرهنگ های مختلف، از مواد و ابزارهای مختلفی برای مراقبت، تمیز کردن یا حالت دادن به مو استفاده می شود. استفاده می شود، مانند ژل، اتو مو، تافت و صاف کننده مو. اگر از این مواد و ابزار برای مدت طولانی استفاده شود، احتمال ریزش مو افزایش می یابد. بنابراین تمام تلاش خود را بکنید تا استفاده از آنها را به حداقل برسانید
سشوار کشیدن به روش نادرست نیز می تواند باعث ریختن مو شود. هنگام استفاده از سشوار، حرارت مناسب را انتخاب کنید و فاصله مناسب بین سشوار و موهایتان را حفظ کنید.
ریزش مو یا سایر آسیبهای مشابه، مانند آسیبهای ناشی از گرما، شایعترین علت ریختن موها در سنین پایین است. این شکل از ریزش مو معمولاً به ساقه مو آسیب می رساند. ریختن مو موقتی است و می توان آن را درمان کرد مگر اینکه به دلیل آسیب به فولیکول ها یا ریشه مو باشد. به طور مشابه، اگر مدل مو یا روش های مراقبتی خود را اصلاح کنید، ریزش مو متوقف می شود.
♦مصرف داروهای خاص
ریختن مو می تواند عارضه چندین گروه دارویی باشد. یکی از معروف ترین نمونه ها داروهای شیمی درمانی هستند که باعث ریختن مو می شوند.
داروهای شیمی درمانی تقسیم سلول های خاص را متوقف می کنندمخصوصا انهایی که به سرعت تقسیم میشوند این سلول ها در پوست، فولیکول ها و تومورهای سرطانی یافت می شوند. بنابراین شیمی درمانی علاوه بر تقسیم سریع سلول های تومور، موجب ریختن موهی سر می شود. طاسی ناشی از این داروها معمولاً با قطع دارو کاملاً برطرف می شود.
ریزش موها در نوجوانان پس از بلوغ ممکن است از عوارض استفاده از روش های پیشگیری از بارداری باشد. این داروها تعادل بین هورمون های جنسی را به هم می زند. همانطور که در بالا ذکر شد، تغییرات در سطح هورمون های جنسی می تواند باعث ریختن مو شود. اگر در حین مصرف این داروها دچار ریختن مو شدید، با پزشک خود در مورد ادامه مصرف آنها صحبت کنید.
دیدگاه خود را بنویسید