آبرسانی یکی از جنبه های کلیدی پوست است که بر خواص فیزیکی و مکانیکی آن تأثیر می گذارد. در اینجا، ما تأثیر متقابل بین خواص مولکولی و ماکروسکوپی لایه خارجی پوست – لایه شاخی (SC) و اینکه چگونه این با هیدراتاسیون متفاوت است را بررسی می کنیم. نشان داده شده است که هیدراتاسیون منجر به تغییر در آرایش مولکولی پپتیدها در رشته‌های کراتین و همچنین پویایی جهت‌گیری مجدد پیوند C-H اسیدهای آمینه در پایانه‌های بیرون زده پروتئین کراتین در SC می‌شود. تغییرات در ساختار مولکولی و دینامیک در هیدراتاسیون آستانه مربوط به حدود رخ می دهد. رطوبت نسبی 85 درصد (RH). تغییرات ناگهانی در خواص مولکولی SC با تغییرات در خواص تورم ماکروسکوپی SC و همچنین خواص مکانیکی در SC همزمان است. پایانه‌های انعطاف‌پذیر در رشته‌های کراتین جامد را می‌توان با برس‌های پلیمری انعطاف‌پذیر در سیستم‌های کلوئیدی مقایسه کرد که باعث ایجاد دافعه دوربرد و تورم گسترده در آب می‌شود. ما همچنین نشان می‌دهیم که افزودن اوره به SC در کاهش RH منجر به پاسخ‌های مولکولی و ماکروسکوپی مشابه به عنوان افزایش RH برای SC بدون اوره می‌شود. این یافته‌ها بینش‌های مولکولی جدیدی را برای عمیق‌تر کردن درک چگونگی واکنش سازمان رشته‌های میانی به تغییرات محیط اطراف ارائه می‌کنند.